home Музика, Поп-фолк Анелия – лице на кампания в защита правата на децата (видео)

Анелия – лице на кампания в защита правата на децата (видео)

Какво може да cъбере в общ видеоклип певиците Анелия и Михаела Филева, pапъpите от „СкандаУ‘ и 100 Кила, актрисите Алекс Сърчаджиева и Яна Маринова и омбудсмана Мая Манолова?

На 1 юни отговора даде самата Манолова пред ученици от столичното 35-то средно училище „Добри Войников“, които първи видяха 6-минутното филмче, посветено на популяризиране ролята на омбудсмана в защита на правата на децата. То е част от кампанията „Нашето дете“ и главни действащи лица в него са гореизброените популярни личности, начело със звездата на Пайнер.

„За мен наистина е голяма привилегия и щастие да бъдем заедно и то точно днес, на 1-ви юни. Ден, в който обичайно сме свикнали най-използваните и употребявани думи да бъдат „деца“ и „права“, но би било добре, ако повтаряме тези думи всеки ден на всяка година, защото това ще означава, че наистина мислим за нашето развитие като нация и затова децата и младите хора трябва да растат, да се развиват в една държава, която познава, уважава и се застъпва за техните права“, каза омбудсманът Мая Манолова.

„Нямах никакви колебания дали да се включа в тази инициатива. Преди няколко месеца заедно реализирахме друга – „Великден за всеки“ и покрай работата с омбудсмана Мая Манолова успях да я опозная не само като професионалист, но и като човек. Затова щом ми се обадиха с покана за „Нашето дете“, веднага приех“, сподели от своя страна Анелия.
В рамките на кампанията Манолова ще посети различни градове в цяла България, за да се срещне с ученици от 1 до 12 клас. Идеята е те да припознаят институцията на омбудсмана като техен приятел и защитник.

Клипът може да видите по-долу, а той ще бъде разпространен във всички училища и представен в рамките на „Час на класния ръководител“.

comments: