home Кино и ТВ, ТВ предавания Българинът Венсан Винел сензация в “Гласът на Франция”

Българинът Венсан Винел сензация в “Гласът на Франция”

Роден в България певец, изоставен като малък в дом за сираци у нас, е сензация във френско музикално шоу. Незрящият Венсан Винел, осиновен преди 18 години от французи, е фаворит на публиката и има шанс да се яви на финал.

В момента у нас върви „Гласът на България“, а 21-годишният Венсан покорява „Гласът на Франция“. Младият мъж впечатлява журито с изпълнение на Lose Yourself на Еминем.

На гара „Сен Лазар“ той познава всички – охранители, чистачки, работници – там той е като у дома си. На пианото, разположено в чакалнята, младият мъж е забелязан от кастинг агент на шоуто, който чакал приятел. И днес Венсан е любимец на 6-милионна аудитория.

„Роден съм сляп, но това не ми попречи да видя в какво положение съм. Аз съм атипичен. В крайна сметка да кажем, че съм различен“, казва Венсан пред камерата на телевизионното шоу.

Днес Венсан си отмъщава красиво на съдбата. Но и като подрастващ животът му не е бил лесен – той понасял подигравки заради лошото си зрение и заради това дори напуснал училище.

„В училище е трудно, когато си различен. Страдах от дискриминацията срещу хората с недъзи“, казва той в предаването.

За щастие, Венсан превърнал слабостта си в сила: „Но съм с положителна нагласа, вървя напред.“
Реванш ли е за него шоуто? Участието му в The Voice със сигурност е голям успех.

„Разбира се, че в участието ми има и такъв момент. Мишел, Лоран, Паскал – вие ми се подигравахте, а ето че съм във вашата телевизия – обръща се от екрана младият мъж към някогашните си съученици. – Но това не е най-важното, щастлив съм най-сетне да покажа на какво съм способен“.

comments: