home Интервюта Георги Гюзелов: Опериран съм от страх и срам

Георги Гюзелов: Опериран съм от страх и срам

-Георги, ти направи един любопитен социален експеримент, като се представи за пребит от твои недоброжелатели заради скандалните статии, които пишеш. Сякаш всички повярваха, включително някои медии доукрасиха историята. Кое те накара да пристъпиш към това смело деяние?
-Озаглавих експеримента „Как се става известен в България за 24 часа“. Исках да покажа нивото на журналистиката в България. През последните години не остана никаква етика в медиите, всички пишат описание по картинка. Така наречените звезди са такива благодарение на подобен тип пиар акции, което е много смешно.

-Имаше ли негативен отзвук от твои познати след тази малка лъжа и смяташ ли, че твоят експеримент постигна целта си?
-Абсурдно е да се говори за лъжа. Това е социален експеримент, чийто резултати за съжаление са положителни. Часове след като медиите гръмнаха, че съм „брутално пребит с бухалки и нападнат в гръб“, получих редица покани за тв участия и интервюта. Очаквах брутален хейт срещу себе си, но бях изненадан, когато получавах предимно суперлативи и поздрави за смелостта.
-Ти притежаваш светския сайт Secret.bg и често разкриваш доста пикантни подробности около личния живот на известните у нас. Трудно ли е да казваш истината и какво ти коства това?
-За моя огромна радост мога да спя спокойно, защото съвестта не ме гризе. Когато човек казва истината, живее по-лесно. Никога не ми е било трудно да казвам истината, въпреки че последствията не винаги са добри.

-Колко често получаваш заплахи за нещата, които пишеш и страхуваш ли се, че може да ти се случи нещо?

-Заплахи получавам постоянно, повечето анонимни. Ако трябва да съм честен моите близки и приятели се страхуват повече за мен. Мисля, че съм опериран от страх и срам и няма какво да ме спре. Надявам се, че инсценировката, която направихме със социалния експеримент, няма да се превърне в истинска история. Преди две години, когато работех като тв репортер, често ходих на работа с охрана, на този етап мисля, че не ми е нужна.
-Колкото по- смел си в изказа си, толкова повече помия се изсипва върху теб. Имало ли е случай, в който си се отказвал от някоя публикация, за да избегнеш ответна реакция?
-Помията срещу мен не спира, но тя идва от анонимни онлайн потребители. Отдавна спрях да чета коментарите, защото те са нахъсани от моите „жертви“. Какво значи да избегна ответна реакция? Аз съм независим и няма никой над мен, не виждам причина да се отказвам от каквото и да е било, след като съм вложил труд.

-Дълго време с певицата Адриана и с гримьора Валентин Кулагин си разменяхте „любезности“ в социалните мрежи. Какви са отношенията ти с тези хора сега?

-С първата нямам никакви отношения и се надявам да нямам. Един от основните проблеми на нашите популярни личности, въпреки че тя не е такава, е че се страхуват. Тя и много други неведнъж са ме плашили с побой, разпространяван ми бе телефонният номер във фейсбук групи с цел да бъда тормозен. Това няма как да ме спре. С Кулагин бяхме гости в Дарик радио при Ники Кънчев преди дни, но с него не виждам какво можем да коментираме и да си кажем извън студиото.
-Лесно ли си печелиш врагове и кое е новото лице, което е на мушка на Георги Гюзелов?
-Напоследък при мен се получава така, че съм си пропилял деня, ако не съм си създал нов враг. Това не е търсено, но се получава така. Иначе на мушка ми няма никого, не си правя абонаменти с кого да воювам. Често чувам, че съм бил жълт журналист. Не, не съм жълт, а казвам болната и коварна истина.
– Трудно ли е да притежаваш един от най- рейтинговите светски сайтове и какви отговорности произлизат от това?
-В момента Secret.bg е на върха сред светските издания. За щастие имаме един конкурент, но все по-често рейтингът ни прави недостижими. Това ни принуждава да бъдем коректни, актуални и все така да казваме истината. До скоро сайтовете преписваха вестниците, а от няколко месеца вестниците преписват Secret.bg, а от тях и другите сайтове. Ако в България се зачитаха авторските права, сигурно след няколко години щях да бъда един от младите ни милионери, тъй като моите материали всекидневно биват публикувани в по-голямата част от медиите.

Интервю за списание „Nude“

comments:

Live Magazine

Материалът е написан от екип на Live Magazine.