home Интервюта Ерос: Искам да се върна в България, но съм свикнал на друг живот в чужбина

Ерос: Искам да се върна в България, но съм свикнал на друг живот в чужбина

– Разкажи ми как започна всичко? Как се стигна до създаването на песента “Дай ми”?
“Дай ми” е втората ми песен по принцип, но до нея се стигна, след като видях, че се прие добре и първото ми парче “Бягай по-добре”, с участието на Цветелина Грахич. След това си казах “Давай, работи още, прави проекти, весели хората” и го направих. А Дидо Калпаков, който е изключителен човек, му казах какво точно искам – нещо бързо и гърмящо, това ми бяха думите. Той след време ми изпрати демото на песента и аз полудях, много ми хареса и веднага я дадох на Петя Радева за текст и тя го написа.

– Защо не си направил видео на песента си с Цветелина Грахич? Не смяташ ли, че така щеше да стигне до повече хора?
Мислех да правя видео, но просто много избързах да пусна песента, защото ми беше първата и много я харесвах и нямах търпени, но после си казах, че вече е пусната и няма смисъл от клип, но знаеш ли, може и да ви изненадам някой ден.

– Разкажи ми повече за теб, семейството и детството ти?
За мен ли? Аз съм си един обикновен човек, казвам се Ерос Давидов и родом съм от Плевен, където съм живял много малко време. След това отидох в чужбина и така досега.
На 21 години съм, завършил съм администрация и финанси. Семейството ми е като едно сърце, което тупти само за мен. Цялото ми семейство много ме обича, както и аз тях, те дават всичко за мен. Имам страхотна майка, която е учителка, страхотен баща, който е боксьор (майстор на спорта на Съветския съюз) и по-голям брат Милен, който ми е най-важното същество на Земята.
Детството ми съм прекарал в България и до колкото помня, беше си доста хубаво. Никога не съм бил лишаван от нищо, винаги сме били щастливи с брат ми.

– Къде в чужбина живееш и не смяташ ли да се завърнеш отново в България? Тук ли записваш песните си?
В Германия живея. Аз по принцип не обича да говоря за личните си неща, защото смятам, че това, което правя, е просто професия, както и другите работи и го приемам по следния начин – правим песни, снимаме клипове, радваме хората, ходим веселим ги и толкова…
Мисля че хората не ги вълнува останалото, което се случва с нас, то не е толкова интересно. И по темата – в България не мисля да се връщам, свикнал съм с друг живот в чужбина, който в нашата страна няма как да водя за жалост, иначе много би ми се искало да се завърна. Песните си ги записвам в България.

– Смяташ ли да се насочиш към някоя от музикалните компании или ще се самопродуцираш засега?
Знам, че никога не трябва да казваме никога, затова ще кажа, че засега не искам да се насочвам към нито една от познатите музикални компании в България. Причините са много, но едната е това, че трябва да се върна да живея там, но както казах преди малко, не мога да направя тази крачка.

– Какво подготвяш в момента? Работиш ли по ново парче и кога ще видим нов клип от теб?
В момента ако ти кажа, че правя 5 проекта на един път, не знам дали ще ми повярваш, понеже ти знаеш колко е трудно да се реализира една песен, а представи се цели 5. Всички предстоящи песни са много различни една от друга, нямат нищо общо – има балада, кючек, поп-фолк, дует, но знам, че всяка една от тях поотделно ще ви побърка, уверен съм.
Клипове ще снимам вероятно през януари, като си дойда отново в България, тъй като сега по празниците ми е много натоварено.

– Да не подготвяш албум, че си записал толкова много песни? Как смяташ да ги реализираш, по кои музикален канал ще ги излъчват?
Да ти кажа не съм мислил изобщо за албум, но така, както съм тръгнал, може и това да излезе от цялата тази работа. Мисля да пускам песните по две наведнъж, защото според мен няма да си пречат една на друга, както казах са много различни. А по кой канал ще се излъчват, предстои да разберете.

– Кои твои колеги харесваш и имаш ли приятели сред тях? С кого би искал да направиш съвместен проект?
Харесвам много от колегите си, наистина не мога да ги изброя. Да кажем, че много харесвам Джена, както и Преслава, Галена, Цвети Янева, Деси Слава… На този етап е рано за такива неща, а за приятелствата. Това е силна дума, но да кажем, че познавам 90% от колегите. Контактувам с повечето от тях, защото има за какво да си говорим.

– Наскоро публикува потайна снимка за бъдещ твой дует? Разкажи ни нещо?
Да, обичам да дразня моите приятели и почитатели в Интернет, които следят нещата, които правя. Понякога даже издавам и части от текстовете на песните ми. От една страна го правя да видя как ще се приеме идеята, а от друга, за да им предизвикам интереса. Относно дуетът, само ще кажа, че този път ще си остане тайна кой е колегата, до деня, в който ще излезе.

– Участва на кастингите за “Гласът на България”. Какво се случи?
Беше ми мечта да участвам в подобен формат и особено в този. Сбъднах си я, поне това мога да кажа, нищо повече не исках оттам. Предпочитам да работя върху нови песни, отколкото да “губя време”.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.