home Интервюта Цветина: Когато човек влага душа и сърце, няма начин да не успее

Цветина: Когато човек влага душа и сърце, няма начин да не успее

– Коя е Цветина? Разкажи ми за себе си и семейството си?
Родена съм в Пазарджик. Там завърших езикова гимназия и се преместих да живея в Пловдив, веднага след това, защото е по-голям град, с повече възможности за реализация и развитие, а и винаги за мен е бил любимият ми град. Започнах собствен бизнес, с помоща на баща ми, който от малка ме научи на много неща. За семейството ми мога само да кажа, че имам страхотни родители и им благодаря, че винаги са до мен.

– Как започна да се занимаваш с музика?
С музика започнах да се занимавам, когато бях много малка. Благодарение на моята баба, която също пее страхотно. Тя ме записа на уроци по флейта и дълги години изучавах това. Ходела съм и на уроци по пеене, но за кратко. Не съм се занимавала никога професионално с пеене.

– Защо толкова дълго време не си давала шанс на таланта си и да го споделиш с всички?
Не давах шанс на таланта ми, защото уча висше образование, занимавам се с моя бизнес и между натовареното ежедневие не си и помислях, че мога да се захвана и с това. Безкрайно много обичам да пея и една сутрин се събудих и взех решението да опитам.

– Защо избра да пееш точно поп-фолк?
Пея поп-фолк, защото ми харесва. Обичам почти всички стилове музика и във всеки има красота. Но в България това е най-популярната музика, а и смятам, че ми се отдава да я пея. Обичам нашата музика и се гордея с постиженията на много от изпълнителите в жанра. Много харесвам балканското звучене, също така сръбска и гръцка музика.

– Би ли експериментирала с поп, рап или фолклор?
Да. Обожавам рап и поп. Фолклора не е моята музика, макар че има песни, които много обичам.

Цветина

– Разкажи ни за красивата балада “Обещай ми” и фолк хита “Диамант”? Как се родиха тези проекти?
Първата ми песен “Обещай ми” се роди с много любов. Любов от пръв поглед. Чух първите 20 секунди от демото на Митко Петров и я пожелах, без дори да я чуя до края. По текста също работих с много любов. Винаги съм обичала да пиша и сега го правя с голямо желание, за моите песни. За мен е много важно да пиша текстовете си сама, защото това е дори по-важно и от изпяването за мен. Емоцията, думите, това което казва песента – това съм аз. Това е Цветина! Тогава, когато кажа, че песента е моя, тя наистина е моя. “Диамант” е продукт, направен с много желание. Песента говори сама за себе си, в нея има много енергия. Надявам се хората да я слушат с удоволствие. Проектите при мен се раждат внезапно. Трябва да усетя със сърцето си, че това е моята песен и така пиша и текстовете си.

– За нов изпълнител, който се продуцира сам, ти имаше голям успех с първите си два клипа. В последните години не е имало друг такъв случай. На какво се дължи това според теб, какво видяха хората в теб?
Нямам ни най-малка представа. Питайте някой, който слуша песните ми и ги харесва. Мога да кажа само, че благодаря на хората, че оценяват музиката ми и така ме правят щастлива.

– Коя от двете ти песни те описва най-добре и би казала, че ти е и по-любима?
Аз съм човек, който в зависимост от настроението си харесва различни неща. Предполагам и при повечето хора е така. Няма как да кажа коя ми е любима, защото двете са абсолютно различни една от друга. Едната е балада, другата бърза и с по-модерно звучене. Обичам си ги по равно.

– Работила си с Митко Петров и Оцко, на кого ще заложиш сега? Кога ще видим трети твой проект?
Изненада! Само ще кажа, че ще бъде съвсем скоро.

– Защо избра да се продуцираш сама? Търсила ли си муикалните компании за преговори?
В момента не мисля по този въпрос. Мисля за музиката. Аз съм млада и бъдещето е пред мен, но за момента се справям сама и се чувствам добре.

Цветина

– Мислиш ли, че млад изпълнител би имал успех и сам?
Не става въпрос само за музиката. Когато човек има мечти, вярва в тях, бори се за тях и работи много и неуморно, когато влага душа и сърце във всичко, което прави, няма начин да не успее. Човек може да постигне почти всичко, когато се труди и не се отказва, всичко друго за мен са оправдания. Но най-важното е това, което правиш да не е на всяка цена, да те прави щастлив и да го правиш с удоволствие.

– Какви цели си си поставила в музикалната кариера?
Рано ми е за цели в музикалната кариера.

– Участва в няколко благотворителни инициативи в Пловдив и Пазарджик, което говори добре за теб като човек. Смяташ ли, че има смисъл в такива събития? Помагат ли хората в България?
Аз така съм възпитана. Винаги да помагам с каквото мога. Правя го от сърце. Благодаря на Бог, че ми е дал талант, с който мога да помагам на хората. Защото докато се забавляваме, неусетно можем да направим добро на тези, които имат нужда от това. Не смятам, че трябва да помагаме само на благотворителни концерти. Осъзнавам и напълно, че българите съвсем не сме и от най-богатите държави с големи заплати и е трудно да се съберат пари, защото има много нуждаещи се хора. Но за мен помощта не е само в парите. Трябва да бъдем по-добри, да помагаме един на друг с каквото можем, а не да си вредим. Само така светът ще бъде по-добър и всички ще живеем по-добре.

Цветина

– Имаш собствен бизнес, който добре развиваш. Смяташ ли, че двете неща могат да се съчетават и ще си помагат едно на друго, а не да си пречат?
Ако има желание има и начин. Не мисля че могат да си пречат. Двете ми професии са много различни една от друга, но по-скоро да си помагат.

– Издай нещо, което не си споделяла никога и на никого и за първи път хората ще го прочетат тук?
Обичам най-тежките и силни парфюми (смее се), а любимият ми български фолк изпълнител е Азис. Другото е тайна!

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.