home Музика, Поп-фолк Нели Петкова се изправи срещу насилието в училищата

Нели Петкова се изправи срещу насилието в училищата

На 1 юни, по случай Деня на детето, продуцентска къща „Plovdiwood Entertainment”, с подкрепата на асоциация „Качество на живота“, стартира онлайн кампания „ЗАЕДНО срещу насилието в училищата“.

Инициативата е под наслов „Бъди участник в кампанията, а не съучастник в насилието!“ и е насочена към всички млади хора, станали свидетели или жертви на агресивно поведение в учебните заведения.

Кампанията е част от проекта „Plovdiwood Academy” и ще е изцяло с видео послания от изпълнители, изгрели от риалити формати. Първата, която се включи, е Нели Петкова от “Аз пея в Ку-Ку бенд”. Певицата сподели, че “да удариш, обидиш и унижиш е признак на слабост и несигурност“.

Целта на кампанията е да достигне до колкото се може повече тийнейджъри. Поради тази причина „ЗАЕДНО срещу насилието в училищата“ ще се разпространява в интернет, защото това е най-масовото средство за комуникация на днешната младеж. Организаторите се надяват, че на 15 септември 2016г., когато приключва кампанията, да допренесат за по-малко агресия в учебните заведения.

Линк към посланието на Нели Петкова:

comments: