home Други събития, Събития Стани звезда на фестивала “Бохеми” в Банско

Стани звезда на фестивала “Бохеми” в Банско

Както не веднъж сме казвали – няма нищо по-хубаво от лошото време! То ни провокира още по-силно да мечтаем лятото да продължи безкрайно. Фестивал „Бохеми” тази година ще удължи летните празници поне до 3-ти и 4-ти септември, когато е неговото второ, безплатно издание, благодарение на Община Банско и „Бохемия Фестивалс”.

Стана ясно, че голямата звезда на шоуто през септември ще бъде знаменитият Дино Мерлин, а водещ – Ники Станоев. До тях ще пеят и танцуват любими балкански артисти и музиканти. Новината днес е, че редом до известните имена, шанс за изява ще имат и непопулярни бг-банди.

Тази година организаторите правят събитието още по-очаквано, като дават възможност на всички експериментатори на фюжън звученето да се включат в конкурса на Балкански фестивал „Бохеми”. Можете да станете част от програмата, ако сте свободна душа и искате всички да чуят музиката, която творите. Едно уточнение, важно от сега да знаете, че вашата музика трябва да е компилация от фолклор и други стилове. Конкурсът няма да бъде класически и традиционното народно звучене не е подходящо за него. Победителят ще спечели парична награда и шанса да застане рамо до рамо с най-популярните балкански изпълнители! Мадар Студио също има подарък за победителя: запис и издаване на изпълнението от фестивала.

Участниците трябва да изпратят 3 записа с продължителност до 2 мин. (MP3 256 kbps) на адрес – festival@bohemifest.com, до 31 юли, 2016 г. Изискванията са следните:
1. Налична концертна програма – до 40 мин.;
2. Групата да не е повече от 7 музиканта;
3. Не се допускат нецензурни текстове в песните (при наличие на такива участниците ще се дисквалифицират);
4. Собствен инструментариум;
5. Няма да бъдат допускани клубни версии на песните със сингбек;
6. Изпълнителите трябва да свирят „наживо”, като могат да използват „синхрони”.

Основен приоритет ще имат онези от вас, показали нестандартен и оригинален поглед върху аранжиментите на песните с поп, рок или ска елементи. Групите с брас (духови) секции също ще бъдат оценявани високо. Освен типичните за Балканите народни инструменти, могат да бъдат използвани и класически такива като цигулка, китара, флейта и т.н. Песните/ инструменталите трябва да са авторски, композирани и аранжирани от/ за конкретната група. Могат да присъстват елементи от популярни инструментали, кавър-версии или песни, но задължително с уредени авторски права.

Композициите трябва да носят бохемски дух – танцувални, забавни, малко меланхолични и най-вече проникновени, каквито са всъщност хората на Балкански полуостров.

И така, септември ще бъде май за някои от нас! Храните и напитките също ще домакинстват на фестивала, а доброто настроение ще си го носим от вкъщи.

Мястото е централния площад „Никола Вапцаров” в гр. Банско, на 3-4 септември, 2016. Входът е свободен!

Подробности на: http://bohemifest.com/ и https://www.facebook.com/Bohemiafest/

comments: