home Интервюта Георги Йовчев: Определено модата може да бъде работа в България

Георги Йовчев: Определено модата може да бъде работа в България

Георги Йовчев е на 23 години от Варна, зодия рак съм. Обича да се наслаждавам. Завършил е Национална спортна академия, а сега следва магистърска степен Мениджмънт и е професионален модел. Той е един от претендентите за “Мистър България 2016”.

-Защо реши да се занимаваш с мода?

–  За първите ми стъпки в модата допринесе мой приятел, още по-време на волейболната ми кариера. Той ме подтикна да се явя на кастинг във Варна, който бе организиран от една столична агенция. Спомням си че бях на тренировка и след нея бързах много за да стигна на време. В крайна сметка закъснях малко, но мисля че опровергах забавянето защото в края на кастинга ми предложиха работа, а седмица по-късно вече бях на  ревю в  чужбина.

-Може ли модата да бъде основна работа в България?

-Да, определено може и искам това да се случи. Мисля че трябва да се превъзпита целия бранш в България и главно да се започне от на с- моделите. Не е редно да даваме лицата и телата си на безценица за  снимки и ревюта а след това да искаме това да е нашата професия. В България има много хубави модели, които трябва да повярват в себе си и да се научат да изискват по-добри условия за работа.

yov

-Ти си лице на доста популярни брандове. Кой са и как се спряха точно на теб?

– Брандовете, на които съм бил и продължавам да бъда рекламно лице,  са доста големи, което е успех за мен. Зад гърба си имам реклами с фризьорски салони, сватбена агенция, няколко  мола, алкохолна напитка, хотел, казино, безалкохолна напитка, и представлявам две известни български марки за облекло. За този успех имат заслуга букерите в агенциите, в които съм работил и работя.

-Мислиш ли за развитие в чужбина?

– Да, мисля за развитие в Азия – Бангкок,  Тайланд, където бях на посещение миналата година и проучвах пазара. Грабна ме природата, културата, милите хора и начинът на живот. Развитието ми в чужбина може да започне след като завърша образованието си, защото то е на първо място.

yovchev.-skalata

-Неведнъж си споделял, че един от най-близките ти хора е Киро Скалата. Как се роди това приятелство?

Съдбата ми даде възможност последните 3 години да живеем доста време заедно, така успях да се докосна до личния му живот и опозная семейството му и многостранната му личност. Покрай много весели моменти и тренировки с тежести, ние имахме време да обсъдим многобразните теми на литература, история, политика, философия, бизнес, изкуство и безкрайните  ситуации от живота. Постепенно той пожела да ме насочва в търсенията ми и желанието ми за самоусъвършенстване, някак си да  ме мотивира и предпазва от заблудите и лъжите, които съвремието ни безпощадно предлага.

-Казват че всеки човек се е родил с мисия на този свят. Каква е твоята?

– Твърдението, че  имаме  мисия, не е проверено, Господ е създал човека със свободна воля сам да взема решения и избира и ръководи съдбата си. Истината е, че той дава таланти на хората, за които после търси сметка ако не ги използваме, ако си спомняте библейската притча. Подарените ни от Бога таланти не трябва да гният неизползвани, те трябва да се развиват единствено с идеята да правят добро. Смятам че мисията на човешките същества, е да дават любов да бъдат милосърдни и състрадателни и закрилници на слабите. А личната ми линия, по която би се развил моя живот, тепърва ще почва да се очертава, надявам се в посока на светлинат

 

comments: