home Спорт, Спортни звезди Победа за бургаските пилоти на MotomaniaBG през уикенда

Победа за бургаските пилоти на MotomaniaBG през уикенда

Екипът на MotomaniaBG вече може да се похвали с двама състезатели в своите редици. След успешния дебют на 18-годишния Янислав Димитров (Yamaha) в Балканското по мотоциклетизъм на писта Долна Митрополия в началото на април, към тима се присъедини Красимир Младенов (Suzuki), който ще атакува титлата в Драг-рейсинг шампионата.

Младенов започна с летящ старт сезон 2016, печелейки безапелационно надпреварата в клас МотоА в първия кръг, който се проведе този уикенд в село Кондофрей (София). Пред погледите на многобройните зрители 29-годишния бургазлия направи перфектни стартове и оглави класирането в своята категория с пълен актив от 25 точки въпреки силната конкуренция на още четирима опитни пилоти.

“Драг-рейсингът с мотори е изключително зрелищна и в същото време рядка дисциплина за Бургас. Да стартираш на максимума с мотоциклета си е доста трудно нещо. Имаме още доста работа, докато достигнем дори 90%. Мотоциклетът е изцяло с конфигурация за драг-състезания, като го подготвяме почти година. Машините за драг са доста различни от пистовите мотори. Докато при последните се набляга на перфектната работа в завой, то при драг-моторите е важно представянето им на старта и в правите. Доволен съм от победата и се надявам да я повторя и в Сливен!” – каза Младенов след финала.

В същото време другият състезател на MotomaniaBG Янислав Димитров (Yamaha) взе участие във втория и третия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Бургазлията направи приличен дебют на “Серес” в събота финиширайки 18-ти в най-масовия клас F600. В неделя Янислав Димитров се представи повече от добре, завършвайки на 13-та позиция в едва второто си състезание на гръцката писта от общо 21 състезатели.

Предизвикателствата за пилотите на MotomaniaBG продължават на 10-12 юни, когато в Сливен ще се състои вторият кръг от Драг рейсинг шампионата, а в Долна Митрополия – четвърти кръг от Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

comments: