home Спорт Отиде си футболната легенда Йохан Кройф

Отиде си футболната легенда Йохан Кройф

Холандската футболна икона Йохан Кройф почина на 68-годишна възраст, съобщават световните осведомителни агенции, позовавайки се на изявление в неговия официален сайт.

Бившият холандски национал, който е легенда както на „Барселона”, така и на „Аякс”, е загубил битката с рака.

„На 24 март 2016 г. Йохан Кройф почина в мир в Барселона, заобиколен от семейството си след тежка битка с рака”, се посочва в сайта на футболната легенда, цитиран от famousbg.com „С голяма мъка ви умоляваме да уважавате уединението на семейството по време на техния траур”, се допълва в сайта.

Кройф страдаше от тежка форма на рак на белия дроб. Заболяването на футболния гений беше открито през октомври 2015-а.

Кройф е смятан е за един от най-големите футболисти за всички времена. Световен вицешампион е с Холандия от Световното първенство в Западна Германия през 1974 г. Има 48 мача за националния отбор, в които вкарва 33 гола.

Играеше с номер 14.

comments:

Георги Гюзелов

Работил е във всички видове медии. Създател и главен редактор на Sredets News до 2013 година. Автор и водещ на радио предаване. Работил е като редактор и продуцент на всекидневни ТВ предавания. Автор е в сайтовете Delo.bg и Live-magazine.eu. Изявява се и като PR на популярни личности. В момента е автор и водещ на предаването „Famous Vox“ на радио VOX. Създател и главен редактор е на Secret.bg