home Интервюта Фики: Не водя битка за първото място

Фики: Не водя битка за първото място

Фики стана “Певец на на 2015-та” на 14-тите годишни музикални награди на Планета ТВ. Това е втората му поредна статуетка, с което затвърди позициите си.

Само за две години, младият Стораро стана любимец на публиката. Още с първата си песен “Кажи ми като мъж” в дует с баща му, той успя да спечели сърцата на публиката.

Вижте какво сподели Фики за живота, наградите, колегите и бъдещето си в интервюто му за Live Magazine.

– Как се чувстваш, след като за втора поредна година стана “Певец на годината”?
Щастлив съм, че мнозинството от хората са гласували за мен – това означава, че ме харесват, както и песните ми. И удовлетворен също така – доста се постарах през 2015-та, направих цели 8 проекта в различен стил. Радвам се, че трудът и талантът ми са оценени!

– Баща ти също е печелил много пъти този приз, мечтал ли си някога за тази награда и ти, преди да я спечелиш?
Да, аз съм голям мечтател и мечтите и целите, които си поставям, винаги са високи. Никога не съм искал просто да издавам някакви песни. За мен е важно всеки ден да се осъвършенствам и да бъда най-добрия в това, което правя.

– В интернет сайтове се появиха коментари, че семейството ти и Софи Маринова са освиркали твоя колега Галин. Как ще коментираш това?
Поредното търсене на сензация. Няма за какво да го освиркват – аз получих наградата, която очаквах.

Фики

– Галин те поздрави за наградата ти, смяташ ли че е искрено и в нормални колегиални отношенията ли сте в момента?
Да, в нормални колегиални отношения сме – както сме били винаги досега. Надявам се да е бил искрен, защото не съм почитател на лицемерното отношение.

– Преди време имахте скандал, който въпреки че се опитвахте да отричате и двамата, той беше факт и всички в тези среди го знаеха. Тежко ли е на върха и битката за първото място?
Аз скандал с Галин никога не съм имал и никога не съм се карал с него. Както и не водя битка за първото място. Аз работя, давам всичко от себе си, старая се много за всеки един проект и пея всяка вечер на живо по време на моите участия. С това си спечелих наградата Певец на годината.

– Смяташ ли, че наградите на Планета ТВ все още имат тежест? Твоята колежка и приятелка Галена реши да не присъства, тъй като явно не е съгласна с измислените категории за Музикален идол, с които се целеше да няма сърдити. Ти как ще коментираш?
Да, смятам че наградите имат тежест. Посочи ми награди с по-голяма тежест от тези на телевизия Планета? Всеки сам преценява дали да присъства на церемонията или не. Но и аз съм на мнение, че Певец и Певица на годината са най-големите и престижни призове.

– Изпитваш ли някакви чувства към твоята бивша половинка Джулия, която награди за Дебют на 2015-та преди дни? Имаш ли вече нова изгора в живота си?
Винаги ще пазя само най-добри чувства към Джулия. Радвам се, че взе наградата за Дебют на годината. Тепърва ѝ предстои още много работа, както и на мен. Така че на този етап само музиката е в живота ми, нямам жена до себе си.

Фики

– Малко в сянка остават песните ти като “България”, “Лудо младо”, “Зайди, зайди” и “Яно, мори”, с които според мен можеш много да се гордееш. Защо българите продължават да се вълнуват от кючеци и песни с леки текстове, а не обръщат внимание на такива красиви проекти?
Според мен те са обърнали внимание и на тези красиви проеки, но е факт, че музиката, която се слуша в клубовете, е по-комерсиална и има по-голяма популярност. Аз обаче ще се старая да правя разнообразни песни и занапред. Албумът, който предстои да излезе скоро, ще е сборен и ще включва и такива песни. Ще събера в него всичко, издадено от мен досега, защото все пак ми е дебютен.

– Завършил си поп и джаз пеене в Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Смяташ ли един ден да работиш и по поп кариерата си, а да пробиеш и навън?
Да, и занапред ще правя поп песни. А международна кариера е следващата ми мечта.

Фики

– Баща ти ли е човекът, който най-много ти помага в музиката? Кои са и останалите хора, които са неотлъчно до теб и без тях продуктът “Фики” нямаше да съществува в този си вид?
Семейството ми ме подкрепя най-много, за което им благодаря! Също така фирма „Пайнер“ и екипът, с който работя.

– Какво си пожелаваш през 2016-та? Издай ни някоя своя идея, която смяташ през тази година да я реализираш?
Пожелавам си на първо място да сме здрави – аз и близките ми хора, пожелавам си още най-после да успея да завърша дебютния ми албум и да продължавам да правя стойностни проекти, за да мога, както обещах и на концерта преди дни, да задържа статуетката за „Певец на годината“ още дълги години у мен!

comments: