home Музика, Фолклор Канарите: Прекрасната ни снаха Джена вече живее в дома ни

Канарите: Прекрасната ни снаха Джена вече живее в дома ни

Всяка година през месец март Атанас Стоев е готов с нови композиции и “Канарите” влизат в студио.

“В оркестъра имаме и ново попълнение. Това е Николина Атанасова. Девойката е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Има прекрасен глас и е невероятен интерпретатор на песните на Недялка Керанова. Аз съм възхитен от нейното пеене и от нейните способности като млад изпълнител”, разказва основателят на състава пред “Бащино огнище”.

За трите солистки – Надя Стоева, Стежана Атанасова и новото попълнение Николина Атанасова, Атанас Стоев е подговил много интересни, хороводни песни, които зрителите ще имат възможност да видят и чуят през пролетта.

“За нас, изпълнителите винаги е било чест да се срещаме с наши приятели и почитатели, както в България, така и по света. Още в началото на годината имаме две много интересни покани. Първата е да гостуваме на 19 март в Лондон. След това на 1 април заминаваме за Израел. Преди няколко години бяхме канени там от нашите, българските евреи. Те казват, че отново искат да се срещнат с нас и с нашите песни. Ще пътуваме с целия оркестър. След концерта в голямата концертна зала на Тел Авив, домакините са ни подготвили двудневна екскурзия до Божи гроб. Радваме се, че ще посетим това свято място и ще се помолим за нас, за всички българи, за благололучие и успех”, споделя Надя Стоева.

Надя и Атанас Стоеви споделят, че в личен план са щастливи, че в дома им вече се е настанила тяхната снаха – Джена.
“Хората вече знаят, а ние сме много щастливи, че нашето семейство вече се увеличи”, казва Надя Стоева и уточнява: “Нашият син Атанас Стоев – младши вече има законна съпруга. Нашата прекрасна снаха Джена живее в нашия дом. Сватбата предстои през лятото”.

“И по този добър повод подготвяме един фолклорен албум на Джена с “Канарите”. Нека публиката, почитателите да чуят, че тя може да пее прекрасно и истинските фолклорни песни” – подчертава Атанас Стоев, пишат от planeta.tv.

comments: