home Музика, Поп-фолк Цветана Дичева: Ще си търся правата за ”In Control” на Преслава и Стефан Илчев

Цветана Дичева: Ще си търся правата за ”In Control” на Преслава и Стефан Илчев

Само няколко минути след появата на дуета между Преслава и Стефан Илчев възникнаха съмнения около авторството на песента.

Днес в официалния канал на Стефан Илчев беше промотиран дуета им с поп-фолк звездата Преслава – “In control”, пишат от RadioVox.

Видеото вече събира гледания, а въпросите у слушателите са няколко. Първият от тях е дали с тази песен Преслава и Стефан Илчев няма да участват на песенния конкурс Евровизия? И дали песента е с уредени авторски права?

Наши източници ни информираха, че песента е създадена за младата изпълнителка от “Гласът на България” – Цветана Дичева и JJ – Георги Симеонов.

“Песента “In control” е написана от американски композитор специално за мен с още две песни, които са записани на демо през 2010 година. “In control” e записана заедно с моя колега JJ – Георги Симеонов. Кантото на песента е тотално изкопирано заедно и с нашите вокали”, коментира Цветана.

Дичева е категорична, че ще търси правата за изпятото канто, които било нейна идея. Чуйте и вие въпросното демо по-долу.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.