home Интервюта Теди Грозданов: В България звездите са малко

Теди Грозданов: В България звездите са малко

Теди Грозданов е роден на 17 август 1991 г. В София. Завършил е гимназия с ИТ профил, след това записва фотография в НАТФИЗ.

През 2010 година започва професионалната му кариера като фотограф в политическо списание, работи и за попфолк певицата Анелия. Печелил е много конкурси, свързани с изкуството.

Работил е по съвместен проект с фотографа на Rihanna. Открива студио в началото на юни 2014 г. В момента работи с няколко модни бранда и списания и е по-известен като „фотографът на звездите“.

Теди, как се зароди любовта ти към фотографията?

– Снимам от много малък, тогава снимах предимно посредствени неща. Един ден поговорих с попфолк певицата Анелия, с която се познаваме от 10 години, предложих й да я снимам в клипове и тя се съгласи и вече 5 години работим заедно. Благодарение на нея ми се отвориха много шансове за развитие. Това, което съм днес, е благодарение на нея. След като завърших гимназия си оставих една година за размисъл, в която да реша с какво искам да се занимавам, какво искам от живота и какъв човек искам да бъда. Реших, че фотографията е моята страст, обожавам работата си, обожавам да се раздавам за нея. Имам страшно много идея и се радвам, че имам поле за изява, на което да покажа себе си.

Успяваш ли да реализираш тези идеи в България?

– Някои идеи успявам да реализирам, други не. Разбира се, като типичен представител на хората на изкуството, имам доста извратено въображение и не всички са достатъчно смели, за да ми се доверят. Тези, които са го направили, са останали доволни.

Анелия ти е подала ръка в началото. Как успя да се превърнеш в звезден фотограф?

– Аз съм от хората, за които тяхната работа говори за самите тях. Предпочитам да забелязват работата ми и качеството, което предлагам. След като казваш, че съм се превърнал в един от любимите фотографи на звездите, е показателно, че работата ми впечатлява хората.

Отвори собствено студио. Как се реши на този смел ход?

– Не съм се замислял много, аз съм човек, който взима бързо решения и никога не съжалявам. Реших, че трябва да предприема някакво кариерно развитие, но пък и много по-удобно е да имам свое място, на което мога да творя спокойно.

Работиш с едни от най-популярните имена в България. Според теб има ли звезди у нас?

– Звезди в България има, но са малко. За мен звезда не е известна личност, а този, който е заслужил уважението на хората, има зад гърба си желязна кариера, която никой не може да бутне.

С кои известни личности работиш в момента?

– Работя с много известни личности. Освен с Анелия, работя с Миро, Преслава, Алисия, Андреа и много други. Имам доста голямо портфолио зад гърба си.

Успя ли по някакъв начин контактът ти с тях да те промени?

– Да, определено ме промени и то към по-хубаво, защото не всички, с които съм работил ми харесват като хора, а само като продукти, добри за пазара. До някаква степен взимам от тях лошите качества, които на мен не ми харесват и гледам да ги избягвам. Целта ми е да остана достоен човек.

teddy-grozdanov

По-голямата част от твоите клиенти са попфолк изпълнители. Ти слушаш ли тази музика, харесва ли ти?

– Лично аз слушам този вид музика, но много малко песни ми харесват. За огромно съжаление на тези, които отричат този жанр, бих казал, че попфолкът в последните години се развива много бързо като качество на песни и клипове. Певиците достигнаха много западно ниво, започнаха да работят с невероятни екипи, които се грижат цялостно за техния имидж и проекти. В България на световно ниво е единствено попфолкът.

Какво планираш през 2016 година?

– Много нови проекти, замислил съм и пътуване в чужбина. Българският моден фронт ми е малко тесен вече. Имам няколко предложения и ще реша кое да приема.

Източник: Delo.bg

comments:

TAGS:

Георги Гюзелов

Работил е във всички видове медии. Създател и главен редактор на Sredets News до 2013 година. Автор и водещ на радио предаване. Работил е като редактор и продуцент на всекидневни ТВ предавания. Автор е в сайтовете Delo.bg и Live-magazine.eu. Изявява се и като PR на популярни личности. В момента е автор и водещ на предаването „Famous Vox“ на радио VOX. Създател и главен редактор е на Secret.bg