home Гравитатор Гравитатор: Когато тя избухва, ще мълчите да!

Гравитатор: Когато тя избухва, ще мълчите да!

Тя се казва Теодора и наистина като нея няма втора. С всеки свой проект успява да скандализира обществото, но пък и да го провокира и възбуди интерес у него. Последната й песен обаче надмина самата нея.

Оскъдно облекло, провокативни пози, танц в количка за пазаруване, движена от джуджета и предизвикателен текст, сервирани върху „избухваща“ музика, се оказа формулата за тотален хит.

Само броени часове бяха достатъчни „Чалга пеперудки“ да завладее интернет пространството, да бъде споделяна дори от нейни колеги, което е изключителна рядкост.

Дни по-късно бяха факт и колажите, провокирани от текста на парчето, на което избухват малки и големи.

tediLaf

Няма как да не се признае, че Теди Александрова преживя цяла еволюция в сценичното си поведение. Само преди година по време на наградите на телевизия Планета,  Теди се качи на сцената в зала 1 на НДК заедно със Силвър, с когото представиха песента „Дай ми свобода“.

Явно свободата й е дошла в повече, тъй като всички станаха свидетели на покъртителната й визия, включваща уникална по рода си прическа, некоординирани движения на тялото, брутално и грозно пеене на плейбек.

Дори на моменти микрофонът беше на повече от метър разстояние от устата й. Тогава, разбира се, на Теди не ѝ правеха впечатление лошите коментари, писани от „шибани“ комплексари, защото й „дремеше на сайдера“, имайки зад гърба си „Империята на Пайнера“.

Явно все пак коментарите на злите езици са и повлияли, защото няколко месеца по-късно по време на концерта в Арена Армеец видяхме една различна Теди Александрова.

На сцената тя се появи в малко по-изискана рокля и с по-нормална прическа. Липсваха скоците, присъщи на зайци, бягащи по брега на Дунава край Лом, където е израснала самата певица.

В случая друго е по-важно. За тези няколко месеца „чалга пеперудката“ е успяла да се наложи по такъв начин, че бяха нужни само 3 секунди пеене, за да може 10 000 публика тотално да избухне. Ако не вярвате ето и доказателството:

Да, изключително фамозно е, това е реалността. Не познавам Теди Александрова добре, но от разговорите, които съм имал с нея, не останах впечатлен от богата обща култура, начин на изразяване и прочие.

Съмнявам се тя самата и да претендира за нещо подобно. Дали ни харесва или не, няма никакво значение, защото тя е един от тийн идолите днес. Тя е фактор, който задава дневния ред на младите, тя определя кое да бъде хит и кое демоде.

Теди Александрова е пример за шоубизнеса в България – пошло, перверзно, брутално, но пък модерно, завладяващо и много, много продаващо.

Освен „Империята на Пайнера“, зад гърба си Теди има любовта на публиката, което й дава самочувствие да възпее амбициите си да мачка наред чалга пеперудките и никой няма моралното право да я спре.

В същото време тя е и пример за истински успял млад човек в България. Кариерата й стартира с кастинг, на който по някакъв начин очарова журито, а малко след това и меломаните с хитовите си парчета, на които се тресат задници и деколтета в нощните клубове.

Ако във висшите учебни заведения се въведе предмет чалгознание, то Теди Александрова трябва да бъде професор. Като се замисля и по шоубизнес също е вариант.

Хора, слушайте песните й, радвайте се, възхвалявайте я и не забравяйте: Когато тя избухва ще мълчите, дааа!!!

comments:

TAGS:

Георги Гюзелов

Работил е във всички видове медии. Създател и главен редактор на Sredets News до 2013 година. Автор и водещ на радио предаване. Работил е като редактор и продуцент на всекидневни ТВ предавания. Автор е в сайтовете Delo.bg и Live-magazine.eu. Изявява се и като PR на популярни личности. В момента е автор и водещ на предаването „Famous Vox“ на радио VOX. Създател и главен редактор е на Secret.bg