home Музика, Поп-фолк Dezaro с отворено писмо за Анелия и Пайнер

Dezaro с отворено писмо за Анелия и Пайнер

Dezaro излезна с отворено писмо до всички медии, относно новата песен на Анелия – “Аз съм дяволът”, чиито права не били уредени.

Оказа се, че “Аз съм дяволът” е кавър на сръбския хит на Zana – “Dodirni mi kolena”. Правата за България над него са били купени още през 2013г. от Dezaro.

Младият изпълнител на Master Music едва сега е завършил песента си и съвсем скоро ще ѝ заснеме видеоклип. Вижте какво споделя той в писмото си:

“Не исках да влизам в чак такива подробности, но не мога да оставя хората да бъдат подведени. Почувствах се безкрайно засегнат от това, че близо две години съм се трудил над дадена песен и накрая всичко да бъде опорочено.

Anelia2306111

Както всички вече разбраха, новата песен на Анелия – “Ти си дяволът” е копие на сръбския хит на Zana – “Dodirni mi kolena”, който е от далечната 1982 г.

Правата над сръбската песен са купени на 12.XII.2013 г. от мен Десислав Зарков – Dezaro. За да не бъда голословен, прилагам и договора ми с Zoran D. Zivanovic, който е автор на музиката и аранжимента.

Въпросният договор ми разрешава записването, преработването, издаването и всякакви други дейности по песента “Dodirni mi kolena”, на територията на България. Аз като млад изпълнител, който тепърва доказва себе си, с огромно желание и усилия работих по песента, която е готова и съвсем скоро ще бъде представена с видеоклип в YouTube канала на Master Music.

Не знам кой е автор на “Аз съм дяволът”, тъй като песента беше представена от името на Николай Пашев, а по-късно от Diamond Beat Production. Не обвинявам Анелия за грешката, която е допуснала, тъй като може изобщо да не е знаела.

Надявам се от фирма „Пайнер“ да ми се извинят за причинените пропуснати ползи и да бъда компенсиран. Ако това не бъде сторено, то ще потърся правата си по друг начин”, написал с уважение Десислав Зарков – Dezaro.

comments: