home Музика, Поп-фолк 10 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ФОЛК ПЕВИЦАТА РЕЙХАН

10 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ФОЛК ПЕВИЦАТА РЕЙХАН

След тежко боледуване, причинено от автомобилна катастрофа, на 25 август 2005г. почина фолк певицата Рейхан.

Смъртта ѝ е настъпила в ранните часове на деня. Певицата катастрофира край Севлиево на 23 юли 2005г. Тогава на място почина приятелят й Мартин Кискинов – Кезо и пътуващият на предната седалка музикант от орк. “Кристал”.

Рейхан бе с тежка черепно-мозъчна травма, счупен таз, разкъсан пикочен мехур и голяма белодробна травма. Веднага бе настанена в болницата в Севлиево в състояние на кома и апаратно дишане.

В Габровската болница на певицата бяха направени поредица от операции, които стабилизираха състоянието й. Това позволи Рейхан да бъде преместена в “Пирогов”, където лечението й продължи. Певицата се стабилизира и излезе от кома, но лекарите я поддържаха в медикаментозна наркоза.

Рейхан бе преведена в Правителствена болница в относително стабилно състояние. Надеждите на лекарите бяха големи и жизнените показатели на певицата се стабилизираха.

На 25 август обаче състоянието й внезапно се влошило. Крехкият организъм не е издържал на травмите и въпреки активната реанимация към 5 часа настъпил фаталният край.

Вестта за смъртта на Рейхан завари екипът на националното турне “Планета Прима 2005” на път за Сливен. Режисьорът Людмил Иларионов – Люси не можа да скрие сълзите си и сподели, че твърдо е решен да заснеме последната си дуетна песен с Рейхан – “Обичай ме”. Двамата изпяха един от най-големите хитове през годините – “Имам нужда от теб”.

Рейхан ще продължи да живее в сърцата на приятелите на модерния фолк с песните, които е изпяла и с видеоклиповете, които телевизия “Планета” излъчва и до днес.

comments: