home Спорт, Съветите на Николай Чолаков Фитнес съветите на Николай Чолаков #6

Фитнес съветите на Николай Чолаков #6

Много хора започват да тичат с цел да намалят теглото си и това е едно от най-интензивните упражнения за отслабван.

Обичайно при тичането се горят много калории и се получава значителен отслабващ ефект.

Ако вие сте решили да свалите някой и друг килограм с тичане, ето някои съвети които ще ви помогнат.

Първата стъпка е здравословно хранене
Ако искате да направите страхотно отслабване и да смаете всичките си приятели имайте предвид, че трябва не само да тичате, но и да спазвате основното правило при хранене – горете повече калории, отколкото консумирате. Бягането само по себе си не е достатъчно да ви вкара в нормата и трябва да се съчетае със здравословна диета. Като цяло опитайте да намалите храните с високо съдържание на мазнини и въглехидрати, като ги заместите с плодове, зеленчуци, пълнозърнести произведения и чисто месо.

Една от най – честите грешки при тичане за отслабване е, че след кроса хората неволно компенсират изгорените с упражнения калории, приемайки по – големи количества хранителни продукти. При такава ситуация по – скоро ще започнете да качвате тегло, вместо да губите.

Лесен метод за предпазване от „скритите” калории и безсмисленото тъпкане е да пишете всичко, което ядете в подходящ дневник. Още след първите две седмици ще сте в състояние да определите от каква промяна се нуждае вашата диета и да я коригирате.

Създайте график на тренировките за отслабване
Напишете на лист хартия тренировъчен график и го изпълнявайте. Това е един от успешните методи да останете мотивирани дълго време. Освен това всеки път ще трябва да знаете какво точно да правите по време на тренировка, а не след всяка серия да се чудите какво следва.

Тичайте редовно
Ако искате да постигнете значителни резултати при отслабване, трябва да бъдете постоянни и да бягате редовно. Отличният вариант е да сте активни всеки ден, 7 дни в седмицата, но ако нямате тази възможност се постарайте да се случва най – малко 4 пъти в седмично.

Приемете го като предизвикателство
Силна мотивационна техника е да приемете вашето отслабване за предизвикателство или вид състезание. Проумейте, че чрез тренировката ще изгорите голямо количество калории за кратък период от време и в същото време ще замените грозните, провиснали мазнини с чиста мускулна маса.

АКО ИСКАТЕ СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ, ФИТНЕС ПРОГРАМА ИЛИ ЛИЧНА ТРЕНИРОВКА С НИКОЛАЙ ЧОЛАКОВ, ПОТЪРСЕТЕ ГО В ОФИЦИАЛНАТА МУ ФЕЙСБУК СТРАНИЦА: www.facebook.com/NikolayCholakov.FanPage

comments:

TAGS:

Николай Чолаков

Николай Чолаков е на 23 години, но вече е достатъчно известен в професията си като фитнес инструктор и модел. Той завършва спортно училище, а голямата му мечта е била да бъде футболист. Прeз 2014г. участва в спортния фестивал "Arnold Classic Europe" в Мадрид, а малко преди това се снима и във филма "300". Участвал е в много музикални видеоклипове, а през 2012г. се нарежда сред финалистите в конкурса "Мистър Менхънт".