home Музика, Поп-фолк Коста Марков успокоявал аерофобията на Екстра Нина

Коста Марков успокоявал аерофобията на Екстра Нина

Коста Марков разказа тези дни за своите преживявания по време на полети, които до този момент са над 300 по негова преценка.

Изпълнителят живее в Америка от години и всяка година се връща в България. В двете посоки той трябва да смени цели 8 полета, за да стигне дотук и обратно.

Разстоянията в Америка също не били малки и там също се налагало да се ползват полети от една точка до друга. Певецът разказа и за преживяванията си със своята колежка Екстра Нина.

“Преди много години бяме на турне в Америка с Екстра Нина. Концертите бяха в различни градове, а разстоянията – огромни. Налагаше се да летим със самолет и доколкото си спомням, имахме 13 полета. Полетите не бяха проблем. Проблемът беше аерофобията на Екстра Нина. Хората с такава фобия получават панически атаки – затруднява им се дишането, пулсът се учестява. Когато се качихме за първия полет, още в България Екстра Нина ми каза, че много я е страх да лети, но аз си помислих, че е обикновено женско кокетничене. Жените обичат да привличат вниманието върху себе си. Знаем ги тези номера! Оказа се, че съвсем не е така. Още при излитането Нина започна да пребледнява, закриваше си лицето с ръце, не й достигаше въздух и при всяко трепване на самолета казваше: „Падаме, падаме!“ И това се повтаряше на всеки полет. След няколко полета с нея и аз започнах да си въобразявам, че самолетът пада в бездната. И до ден днешен, когато пътувам със самолет и навлизаме в турбулентна зона си спомням с носталгия за нашето турне”, коментира Коста Марков пред Delo.bg.

comments: