home Музика, Фолклор Концертът ”25 години Пайнер” вече и на DVD

Концертът ”25 години Пайнер” вече и на DVD

Пълен запис на празничния спектакъл “25 години “Пайнер”, провел се на 11 юни в Летния театър на Стара Загора, излиза на тройно DVD.

Музикална компания “Пайнер” отбеляза своя 25 годишен юбилей с мащабен спектакъл, който събра 31 индивидуални изпълнители и 6 оркестъра на сцената в Парк “Аязмото” и представи 55 от най-емблематичните фолклорни мелодии.

Сцената оживя и с изявите на двете фолклорни формации “Етноритъм” и “Антик”, както и “Гергьовден” от Раднево, които се изявиха заедно със Силвия. Продължилият близо 4 часа Празничен фолклорен концерт е побран на три DVD носителя и от началото на месец август ще се предлага в търговската мрежа.

В първия диск е запечатано изпълнението, превърнало се в сензация на вечерта – добруджанската песен “Лале ли си, зюмбюл ли си”, поднесена в нов вариант от гласовитите звезди на “Пайнер”: Анелия, Деси Слава, Галена, Емилия, Преслава и Цветелина Янева.

6-STARS - Copy

Три оркестъра представят виртуозното си изпълнени в тази част: “Пловдив”, Виевска Фолк Група и “Формация Паскалев”. Редом с утвърдени имена като Веселин Маринов, Тони Дачева, Силвия, Райна, Борис Дали, Галена, Янко Неделчев, Васил Вълканов са изпълнители от новата генерация Сестри Филатови, Невена и Калина, Айшенур.

Във втория диск са намерили място 18 песни, изпълнени от знакови имена като Поли Паскова, Росица Пейчева, Нелина, Ивана, Преслава, оркестър “Плам”, както и от талантливите нови имена – Здравко Мандаджиев, Христо Косашки, Сестри Диневи, Ивелина Колева, Пепи Христозова.

В този диск са един от най-харесваните заглавия от авторския фолклор – “Мъжка майка”, “От извора”, “Само веднъж се живее”, както и народните: “Мило ми е, мамо”, “Пустоно лудо и младо”, “Ходил съм, мамо”, “Стига се, момне ле, навдигай” и др.

В третия диск са включени 20 песни, изпълнени от емблематични за фолклора имена като Славка Калчева, Иван Дяков, Николай Славеев, попфолк дивите Емилия и Деси Слава и два легендарни оркестъра: “Орфей” и “Канарите”.

Финалът на програмата е отреден за емблемата на Тракийската музика – оркестър “Канарите”, които тази година честват 50 години творчески юбилей и за едно от най-популярното и обичани заглавия от техния репертоар “Кара Кольо”.

comments: