home Музика, Поп-фолк 16 ГОДИНИ БЕЗ НЕЗАБРАВИМАТА РУМЯНА

16 ГОДИНИ БЕЗ НЕЗАБРАВИМАТА РУМЯНА

Новината за трагичното събитие стъписва всички тогава – близки, колеги, почитатели. Певицата си отиде едва на 33 години на 30 юли 1999г., в разцвета на живота си и на звездния си професионален път.

Тя остана незабравима за истинските фенове на попфолка. И до днес меломаните си спомнят десетките хитове и красивия глас на певицата, така рано прекъснала земния си път. В последните месеци преди катастрофата Румяна успя да сбъдне мечтата си и да издаде албум с любимите си фолклорни песни.

“Обичам да живея” – това е моето послание към всички. Искам хората да се обичат, да няма завист, да няма злоба, да не си създаваме взаимно неприятности. Да направим живота си хубав”, споделяше често Румяна.

600Rumyana

Изпълнителката имала уговорка с бащата на децата си, Руси Андролов, да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел. Колата била шофирана от приятелят на певицата – Любо – също актуална фолк звезда за онова време.

При зловещия инцидент на пътя Бургас-София, на около километър източно от сливенското село Блатец, “Фолксваген Голф”-ът на Румяна се блъснал челно в микробус “Фиат Ивеко”.

Изпълнителката на “Две очи разплакани” издъхнала на място. 12-годишният й син Илиян бил настанен с опасност за живота в болницата. Дъщеря й Марияна също пострадала тежко.

По-късно било установено, че катастрофата е била изключително и само по вина на Любо. Катастрофиралият автомобил бил превърнат в купчина старо желязо. Кормилото на водача било превито на две, двигателят влязъл в купето, задните седалки били откъснати.

Сливенските невро-хирурзи спасяват децата на Румяна, а Любо се разминава с най-леки наранявания. Певицата остави своята следа в историята на най-популярният музикален жанр у нас. Остави и своите песни, с които ще живее вечно в сърцата на хората.

comments: