home Интервюта Здравко: По нищо не отстъпвам на големите имена в поп-фолка

Здравко: По нищо не отстъпвам на големите имена в поп-фолка

Здравко е поп-фолк изпълнител, който се бори за любовта и признанието на вечно капризната и незадоволена публика. Зад гърба си няма музикална компания, няма спонсори, няма любовници или богати възрастни фенки. Той даде ексклузивно интервю за читателите на Live Magazine.

– Защо реши в разгара на лятото на пуснеш баладата „Няма да се дам”? Смяташ ли това за правилна бизнес стратегия?
Не знам доколко е правилна стратегия, но определено баладата се забелязва. Точно в този период моите колеги пускат бързи парчета и успях да се откроя. А за тази балада не смятам, че има определен сезон за пускане, текстът е страхотен и широкообхватен. Получих много поздравления за песента от мои колеги, фенове и приятели. Толкова суперлативи не съм получавал за песен досега.

– От къде дойде идеята за текста? Усещам някаква нотка на преживяна история…?
Много хора, които чуха песента, усетиха текста и дори намериха себе си, защото определено хората са самотни. Не искам да звуча негативно, но когато поръчах текста на Дани Гергов, му казах, че не искам розова балада. Нямам против тях, но моето настроение беше друго и когато една песен е преживяна, то няма как хората да не я усетят. Стана си тяхна любима песен.

10805663_10205398547580578_8350742222550096130_n
Професионална фотосесия

– Има ли смисъл в днешно време да се правят песни и клипове? Коя твоя песен смяташ за най-успешна и коя ти е струвала най-много, чисто финансово?
Печалба няма, ако това ме питаш (смее се). Продуцирам се сам и при мен много по-трудно стават нещата, но пък ми е по-сладко, защото смятам, че по нищо не отстъпвам на имената от големите компании. „Пин код“ ми е най-скъпата песен и клип, но пък аз много си ги харесвам и не съжалявам, че съм ги дал тези пари, макар че доста време ми отне докато ги събера.

– От снимките ти във Фейсбук става ясно, че си добър приятел с фолкпевицата Татяна. Къде се запознахте и от кога датира познанството ви?
Да, така е. Запознахме се на едно нейно участие в Бургас, точно на рождения й ден, преди 6 години.Бяхме шумна компанияи съответно тя ни поздравяваше постоянно. И след това…то е ясно – „Лудите Господ ги събира“ (усмихва се).

С колежките си Татяна и Цани
С колежките си Татяна и Цани

– Имаш ли си любимци сред колегите? Кои песни пееш по участията си?
Познавам голяма част от тях – и като певци, и като хора. Любимци чак нямам, но се кефя на Илиян, Емилия, Джена и Галена.

– В момента работиш в най-оборотното заведение в Созопол, където се срещаш непрекъснато с различни хора. По твое наблюдение, фолкът умира ли?
На морето определено попфолкът не е масовата музика, почти никой не ми е искал попфолк. По-скоро се предпочита балканската музика. Има туристи от чужбина и съответно искат да ги поздравиш с песен на техния език. Радвам се, че имам репертоар за всякакъв типаж хора и те много ми се радват.

– Колко е най-големият бакшиш, който си получавал, и от кого?
Първият безжичен микрофон ми е купен от бакшиш (смее се). Малко над 1300 лева беше, но не се сещам от кого. Бяха много голяма компания и празнуваха рожден ден.

11219686_10205775637967602_8275511164685161110_n
Кара джет със своя колежка

– Смяташ ли, че професията на музикантите пречи на личния живот? Ти самият прекарваш цялото лято на морето и ако имаш семейство, то това ще бъде пречка…?
Мога да отговоря на този въпрос единствено за себе си. Да, пречи ми. На този етап, когато искам вече семейство, но засега нещата просто не се случват. Трудно се възприема професията ми от половинката.

– Как си прекарваш сега на морето? Доскучава ли ти?
Скука определено няма. Даже днес с мои приятели карахме джетове, возихме се на банан, постоянно се срещам с колеги, купонясваме си заедно. Племенничките ми бяха наскоро при мен на гости. Скука на морето няма (усмихва се).

comments: