home Музика, Поп / R'n'B / Хип-Хоп Вилислав Андреев представя България на Univer Song

Вилислав Андреев представя България на Univer Song

23-годишният талант Вилислав Андреев ще представи България на традиционния испански фестивал за нова поп песен Univer Song.

Той ще се проведе от 8 до 12 юли в Тенерифе, като в него ще участват представители от 18 държави от Европа, Азия и Южна Америка.

Според изискванията, всеки изпълнител ще се представи с песен на родния си език.

Вилислав ще изпълни пред журито и местната публика своя дебютен сингъл “Знаеш как”, по музика и аранжимент на Symphonics и по текст на Гери Турийска. То има и видеоклип, дело на режисьора Виктор Антонов – Рик. В клипа участват и носителите на редица награди – танцьорите от Makosa Nostra The Center.

Фотограф: Диляна Флорентин
Фотограф: Диляна Флорентин

Поканата за участие към Вилислав Андреев на Univer Song идва след запомнящото участие на конкурса Eurotalent в Неапол, който се проведе през януари. Там той печели категорично първото място сред конкуренцията на изпълнители от 18 държави.

Фотограф: Диляна Флорентин
Фотограф: Диляна Флорентин

Освен от конкурса в Неапол, Вилислав Андреев има във визитката си Гранд при от международен фестивал в Армения и първо място на конкурс за млади таланти в Румъния през 2014 година.

Той е ученик на известния търновски вокален педагог Венелина Пъневска, а в момента е студент в Националната музикална академия в София със специалност “Поп и джаз пеене”.

comments: