home Интервюта Тихомир Митов: В България музиката е превърната в легална проституция и пране на пари

Тихомир Митов: В България музиката е превърната в легална проституция и пране на пари

Тихомир Митов е на 22 години от град Ботевград. Той нашумя покрай участието си в музикалното риалити „Гласът на България“ по БТВ, където стигна до финалите. Тихомир има покани за участия в различни градове на страната, пял е на редица концерти, благотворителни събития и клубни участия. Пред Live Magazine той разказва за себе си и бъдещите си планове.

– Наскоро беше поканен като гост-изпълнител на конкурс за красота. Разкажи малко повече от къде дойде поканата и как премина конкурсът?
Първата покана за конкурса беше миналата година през декември и бе отправена от господин Чавдар Арсов, организатор и лицензиянт на конкурса. За мен това бяха няколко дни, изпълнени с много емоции и нови приятелства. Имаше повече от петдесет участници от над 20 страни, които се изявиха в няколко кръга. Имаше доста весели моменти, но,  за съжаление, бях доста изморен и това се е отразили на представянето ми.

– Как се приема дебютната ти песен „Лято по две”? Подготвяш ли и нови парчета?
Засега смятам, че „Лято по две“ се приема добре. Все още не съм я пуснал напълно, така да се каже, въпреки че я изпълнявам по участия от там събирам и отзиви за нея. Да, подготвям ново парче в по модерен стил.

2110251606

– Какво смяташ за положението на българската музика в момента? Имаш ли си идоли?
За съжаление в България музиката е превърната в един порочен кръг за легална проституция и пране на пари, но има изпълнители,  които все още се мъчат да пробият по честен начин.

– Смяташ ли, че в днешно време млад изпълнител като теб може да пробие единствено с талант?
Не мисля че може да се пробие с талант тук. Това не е от значение в България,  трябва силен финансов гръб, визия и ред други критерий, които са по-значими според “продуцентите”.

– Съжаляваш ли вече, че си се захванал с този неблагодарен бизнес?
Не съжалявам ,но бих казал на младите изпълнители, мечтаещи за “голямата“ слава, сцена и пари, че всичко е театър. Нищо от това не е толкова лъскаво и прекрасно.

– С какво искаш да се занимаваш занапред?
Надявам се да продължа да се развивам като изпълнител.

– Мислил ли си да се преориентираш към попфолка? Какво смяташ за този стил и за изпълнителите на този жанр?
Да, няколко пъти съм се виждал с продуценти в този бранш, дори взех участие в попфолк клип. Не деля музката на стилове и не мисля, но някои изпълнители наложиха много лош имидж, който трудно би могъл да бъде изчистен. Веднъж сложат ли ти етикета “чалгар”, то той си остава.

– Имаш ли много фенки покрай теб след участието ти в „Гласът на България”? Имаш ли си гадже в момента?
Имам доста почитатели, които са предимно момичета на 15 -18 години. Има и по-възрастни, което може само да ме радва. Това е единственият плюс от участието ми в този форамт. В момента нямам гадже, може би не му е дошло времето или правилният човек.

comments: