home Интервюта, Спорт, Съветите на Николай Чолаков Николай Чолаков: Няма почивен ден, за да изглеждаш така

Николай Чолаков: Няма почивен ден, за да изглеждаш така

Николай Чолаков е на 23 години, но вече е достатъчно известен в професията си, за да кажем, че е успял. Той завършва спортно училище, а голямата му мечта е била да бъде футболист. И това е първото му занимание, но много неща наложили прекъсването му, най-вече от финансова гледна точка.

Николай се определя като скромен, тих и работлив, не натрапва на никого присъствието си и не обича да влиза в конфликти. От 14-годишен е във фитнес залата и развива тялото си. В момента работи усилено като фитнес модел и инструктор.

Преди година участва в спортния фестивал “Arnold Classic Europe” в Мадрид, а малко преди това се снима и във филма “300”. Участвал е в много музикални видеоклипове на певици като Анелия, Теодора, Димана и др. През 2012г. се нарежда сред финалистите в конкурса “Мистър Менхънт”.

– Здравей, Ники! Ти си сред най-известните ни фитнес модели и инструктори. От кога се занимаваш с фитнес и как започна всичко?
От 14-годишен се занимавам с фитнес, преди това съм практикувал футбол, но не можах да сбъдна тази си мечта и да стана футболист, заради финансови причини и може би негласувано доверие. Влезнах просто в залата и ме грабна всичко това, не мога да го опиша с думи. От 14-годишен досега не съм спирал всеки божи ден, няма празници и почивни дни.

– Остава ли ти време и за нещо друго, с какво още се занимаваш?
Както ти казах, всеки ден основно тренирам, понякога имам ангажименти като модел, снимал съм се в доста продукции. В момента подготвяме моя модна линия за спортни дрехи, шапки и т.н. Надявам се нещата да са наред и след месец-два да бъде факт. В момента стартирахме с една партньорска фирма, рекламата на едни гривни с моя лик и лого, които скоро ще започнем да разпространяваме.

nikolaycholakov (3)

– Идват ли много млади хора при теб, които искат да изглеждат безупречно?
Идват всякакви хора при мен, търсят ме много наистина (смее се). Има всякакви хора – млади и стари. Също така съветвам много хора онлайн, чрез Фейсбук страницата ми. Това е един нов и полезен начин за развиване на работата ти. В момента ми пишат предимно чужденци, които са научили за мен и моето занимание.

– Участвал си в много клипове на родни музикални звезди. С добри впечатления ли си останал от тях и с кого се работи най-приятно и лесно?
Ами да, може да се каже, че съм работил с изключително много хора. Може би работата с Анелия и Теодора беше най-добре, с тях се разбирах най-лесно и беше приятно. Въпреки че не слушам чалга, не ми е било проблем да работя с поп-фолк изпълнителки. Радвам се и за участието ми във филма 300, който се снимаше в България, там се запознах с много нови хора.

nikolaycholakov (6)

– Разбираш ли се с твои колеги като Лазар Ангелов, Ники Китаеца и др. А в какви отношения си с тях?
С Лазар Ангелов се разбирам много добре, като се видим си говорим, разбира се. Поздравления за него и всичко, които е направил. С останалите нямам допирни точки, тъй като явно са много “големи”.

– Може ли да се каже, че тялото ти е най-голямата ти гордост?
Да, разбира се, а и не само, също и умственият ми капацитет (смее се).

– Колко често тренираш, за да постигаш тези резултати и много усилия ли ти коства това? Как се поддържаш, сподели тайната?
Всеки ден тренирам здраво, както казах, без грам мързел и без оправдания. Няма почивен ден, за да иглеждаш така, както аз в момента. Спреш ли, нещаща, които си постигнал, отиват по дяволите. Важен е и строгият хранителен режим, но тренирането е най-важно!

nikolaycholakov (2)

– Започваме рубрика, в която ще споделяме твоя опит в залата в снимки, заедно с фитнес съвети за красиво тяло. Какви са първите неща, които би посъветвал начинаещите във фитнеса?
Първо трябва да знае къде отива, защо е в залата и какави са намеренията за тялото му. Защото ако не знае защо е в залата, то няма смисъл. Всеки трябва да е отдаден на нещата, които иска да прави. Щом си в залата, то имаш цел и трябва да я гониш, а не да ходиш на фитнес, защото другите ходели и дай и ти да ходиш, да не останеш по-назад.

– Колко време е нужно на едно тяло да влезе отново във форма и да има някакви начални резултати?
Зависи към какво се стремиш, дали да свалиш килограми, дали да качиш маса, но най-малко 3-4 месеца са нужни, с моя помощ, разбира се (смее се). Искам хората да разберат, че живота е интересен и всеки ден трябва да стават с мисълта да се развиват и работят за своя прогрес, независимо в коя насока е.

nikolaycholakov (7)

– Имаш ли много неприлични предложения от момичетата, които идват при теб да ги тренираш? А има ли такива, които са тръгнали на фитнес при теб, само и само да са близко до тебе?
И в двата случая има по малко, но главно идват да ми се радват на пресата (смее се). Нормално е, когато поддържаш тялото си, да имаш такива неприлични предложения, тъй като има някои жени, които не се срамуват да предложат услугите си.

nikolaycholakov (4)

– Имал ли си връзка с някоя от клиентките ти?
Не, това е доста непрофесионално и не мисля да се случва някога. Всичко трябва да е в рамките на нормалното общуване.

СЛЕДЕТЕ РУБРИКАТА ЗА ФИТНЕС СЪВЕТИ НА НИКОЛАЙ ЧОЛАКОВ В LIVE MAGAZINE! СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЕГО НА ОФИЦИАЛНАТА МУ СТРАНИЦА: www.facebook.com/NikolayCholakov.FanPage

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.