home Интервюта Бате Сашо: В България има повече рапъри, от колкото рап фенове

Бате Сашо: В България има повече рапъри, от колкото рап фенове

– Здрасти, Сашо. Много се радвам, че имам възможността да се чуем. “Коженият ти свят” вече е на пазара. Разкажи ми малко повече за него?
Такъв албум няма! Не съм най-добрият, не съм най-надареният, но просто такъв албум в БГ няма. Особено за тази цена. Не съм рапър, аз съм продуцент на музика и изпълнител. Правя си каквото искам, но се опитвам да е с труд и талант, а не с връзки. Давам на феновете най-доброто и познай дали го има в нета… НЯМА ГО!

– Защо избра точно поп-фолк компания за реализирането му?
Избора не беше точно мой, всмисъл преди да ми се обадят от “Съни мюзик”, аз не съм си и мислел за компания. Първо супер брутален съм за някои хора, казвам истината, а това отдавна се реже от БГ шоубизнеса. Никой няма да ти подаде ръка от колегите. Мен всички ме режеха преди, като исках да бачкаме заедно. “Съни мюзик” ме извикаха на среща и оттогава сме братя.
Евала за Крум Крумов и компанията му. Обичам ги, те са моето второ семейство! Сега обаче съм най-търсеният ха-ха! Прощавам им на звездите, ма нема да забравя! Сали е арен, сладури! Балъците умряха!

– Какво мислиш за тази музика, за Рени… правили сте ремикс на нейна песен?
Не ми пречи нито един стил. Всичко е PR, бизнес вече. Малко са талантите. Продуцентите са по-силни от самите изпълнители. Само че има една тънка подробност, ако не дължиш на никой нищо и си действаш истински, просто няма кой да те спре. Аз съм “олд скуул”, правя си кариерата, както всички мои идоли от едно време. Много труд и бавно и сигурно вървя нагоре! С Рени се получи хубаво, уважавам я и това е.

– На ниво ли е българският рап? Ако не какво трябва да се промени?
Много е дълго да се говори по тая бермудска тема! Рапетата да се оправят. Аз помагам на много хора, но в България има повече рапъри, отколкото рап фенове! Аз съм хип-хоп и там няма значение кой ти е фен и кой не… Просто го правиш, както дишаш въздуха и ядеш. Не съм зависим от никой и ще продължа да радвам феновете си, докато съм жив! Рапа да го д*ха, да живее хип-хопа!

batesasho1

– Кой е най-великият бг рапър за теб?
Неам представа, за мене такъв все още няма. Тепърва някой ще стъпи на пиедестала. Нямам и желание да съм там, не искам да съм идол, искам просто да науча на нещо младите хора. Да предам каквото знам и да дам нещо ново на музиката. С нея правя любов и никога няма да я изнасиля!

– На кой световен рапър би бил като подгряващ на негов концерт?
На никой, кой ще ме викне, а и кой ще дойде тука. Иначе който и да дойде, логиката е ние да сме част от хората дето ще взривят публиката преди “големите”! За жалост обаче мразя да се бутам и сигурно няма да ни видите там скоро, совен това никой не плаща на нашите бг рапъри да излезнат и да направят шоу, защото всичко се сърба от пръстите. Дреме ми на оная работа за колко големи се имат някой компании. И без вас хората ще ни искат. Успех с бъдещите концерти на всички!

– Кое е най-важното нещо в живота ти?
Няма едно нещо! Господ, нашите, музиката, пирятелите, моето сладко куче Арчи, планетата Земя, добротата…

– Имаш ли семейство, деца…? Разкажи ни за тях..
Разведен съм без деца, за онази к*чка няма какво да говоря, карма бейби! Преди ти беше отгоре, ма сега… ха-ха! Живи и здрави бебчу!

– От кога тръгна да рапираш професионално?
Ами не знам… от 3 години усещам, че надобрявам, ама има много още да уча. Хора, на 32 съм и все едно съм на 15! Всичко е възможно под това небе, стига да не те мързи.

– Мислиш ли, че БГ рапът може да измести най-слушаната музика в момента – чалгата?
Не, но чалгата ше претърпи скоро катарзис, както всяко едно нещо. Никой не иска вече изкуствени звезди. Хората поумняват и самите лейбъли ще трябва да дават по-качествени неща. Аз желая успех на всеки изпълнител, който дава нещо позитивно на публиката. Нeка слушат каквото искат феновете, но нека да си формират вкуса сами, а не по това кой продуцент на коя телевизия колко пари е дал за да пробута поредния вагон с лайна, жаден за пари и слава. Чао сте всичките, ако сте за това в бизнеса!

– Кажи нещо, което не си споменавал никъде?
Дипломиран режисьор съм, искам да се занимавам и с кино. Обичам тъмните жени като типажи. Ако някой има румелки в клуба… да вика, ако са арни!

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.