home Интервюта, Музика, Поп-фолк ЕЛИЦА: В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ПОП-ФОЛК

ЕЛИЦА: В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ПОП-ФОЛК

– Дълго време те нямаше на музикалната сцена в страната. Къде и какво се случваше с теб?
Последните няколко години доста пътувах, из Европа предимно. Занимавах се с музика, както винаги – участия, организиране на концерти и други подобни неща в чужбина. Последните 2 години работех с групата ми „Моцарт бенд” в Холандия, но вече съм тук и тепърва имам доста проекти, по които да работя, а някои от тях ще завърша съвсем скоро. В момента приключваме видеото към сингъла „Недостоен”, който заснехме с екипа от IBV Music, и стартирам с един проект на английски. Вече нямам търпение да чуя резултата.

– Пусна новата песен „Недостоен” заедно с новите ти продуценти от „Риъл Ентърпрайсис”. Кога ще видим и видеоклипа?
Съвсем скоро, просто не ми хареса първоначалната версия на видеото. Затова снимах отново с нов екип. Те вече ме разбраха какво искам точно. Въпрос на гледна точка е. Нещата си ги представям по определен начин и искам точно така да изглеждат. Е, най-накрая се получи!

– Имаш сериозна връзка от доста време. Къде се запознахте и не мислиш ли вече за следващата стъпка?
Да, запознахме се случайно на морето. Нали хубавите неща ставали случайно. Следваща стъпка… какво се предполага? Пищна сватба с много роднини, оркестри, хора и гайди? Да ти кажа честно, хич не съм по тази част, така си ми е добре!

– В криза ли е попфолкът и ще спре ли да се слуша тази музика според теб?
– Попфолкът не е в криза, категорично. Дори нещата вече са на друго ниво, което адски ме радва. Някои парчета дори отиват към поп звученето много. За експериментите съм по принцип, като цяло жанрът си остава най-комерсиалната музика у нас. Две мнения няма! Ако има някакви разногласия, излезте събота вечер и сами се убедете къде са тълпите от хора.

– Знам, че си падаш не по чалга ритмите, а повече по други стилове. Кои са най-любимите ти произведения?
Болна тема ми е това (смее се). Ами занимавала съм се с джаз, пианистка съм също така. Обожавам олдфешън джаз – Ella Fitzgerald, Eta James… Имах удоволствието да работя на такова място в САЩ, после в Лондон. Атмосферата е съвсем различна. Готвя едно парче на английски, както ти споменах вече, ще ми се да се потопя в този мой любим стил, но ще го направя за удоволствие по-скоро. В България всичко е попфолк, това е!

– Разкажи ми малко повече за твоята фамилия Лалови? Има ли нещо общо със спорта, или просто е съвпадение?
Имам прекрасно семейство. Родителите ми винаги са били либерални към мен и брат ми Георги, който замина за Ню Йорк и много ми липсва. Той е актьор. Тъй като и аз съм се занимавала с актьорско майсторство, като се съберем, става много забавно. Но той е по-добрият в това отношение, признавам си! Гордея се с дядо ми – полковник д-р Лалов, баба ми, която беше учителка по литература. Баща ми пък е авиоинженер, а майка ми – агроном. Със спорта нямам общо, съвпадение с фамилията само.

– Имаш ли приятели сред колегите ти от фолксъсловието?
Разбира се, имам страхотни приятели от гилдията. С никой не съм влизала по никакъв начин в конфликти досега. Близка съм с повечето от тях, скоро се видяхме дори по някакви поводи с Тони Стораро, Траяна, Софка. Забавлявали сме се страхотно. С Галена и Преслава работихме заедно преди време в Приморско. Големи щурачки са!

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.