home Интервюта DreBuS: Приятелите ме определят като ”Иванчо от вицовете”

DreBuS: Приятелите ме определят като ”Иванчо от вицовете”

Роден в Пловдив през 1988 г., рапърът осъзнава любовта си към хип-хоп музиката едва през 2005 г., когато малко по малко започва да слуша и български, и всякакъв рап.

Неговата истинска любов се ражда година по-късно, когато съвсем случайно започва да пише рими върху най-различни инструментални парчета.

Всъщност, преди да грабне микрофона, изпълнителят е започнал като най-обикновен автор – предимно на разкази, представени по доста интересен начин.

– Разкажи ми малко повече за себе си – от кога се занимаваш с рап и т.н.?
Ами моите приятели ме определят като “Иванчо от вицовете”. Всъщност наистина се казвам Иван и съм от Пловдив. Първият ми захлас към хип-хоп музиката беше през 2005 г. с нашумяването на Шамара, специално за България, иначе съм фен предимно на американските генгста шитове. Негърската хава е доста по-изпипана.

– Занимавал си се първо с поезия, даже все още имаш разкази публикувани в интернет сайтове. Как се прихласна по това и как после го смени с музиката?
Да, всичко започна с писането на разкази. Това се случи година по-късно – през 2006 г. Имах много чувства в себе си, които исках да споделя и с другите хора, но, разбира се, да бъдат добре поднесени. Веднъж, пишейки разказа си “Моят Ангел”, осъзнах, че за фон много добре му стои едно парче на Richard Clayderman – тогава се зарибявах много да го слушам. И така, един ден си помислих какво ли ще стане, ако напиша няколко рими върху музика. Изтеглих си няколко инструментала от проекта на DJ Tisho, специално създаден за подпомагане на млади изпълнители, и всичко започна…

– Имал ли си други допирни точки с изкуството?
Наскоро, покрай моя гангстер Жоро Ставрев се зарибих да снимам. Бяхме във видео студиото му, докато той монтираше кадрите от премиерата на най-новата ми песен “До Теб 2011” и той ми направи една бърза фотосесия. След това хванах фотоапарата и се зарибих да си щракам. От всичко, влизащо в графата “изкуство” най-много ми допада фотографията, изключвайки емоциите на сърцето ми, изразени с магията на музиката, разбира се!

– През 2008г. се появява първото ти парче “Когато ме няма”, после и първото професионално “Просто чувства”. Колко сингъла имаш до този момент и кои са станали най-любими на феновете?
Точната цифра е 14, като един от траковете ми – “Бягам” – все още не е издаден, защото го пазя за видеото му, което се надявам да излезе тази година.Първоначално нашумях с дуета ми със ZlaTo и емблематичното заглавие “До Теб”. След това в любимка на феновете, като че ли се превърна “Приказка без край”, но факт си остава, че с излизането на “До Теб” хората вече започнаха да чуват за DreBuS.

– Приятел си с други пловдивски колеги – момчетата от Respect. Няма ли конкуренция между вас?
Не, няма място за конкуренция. Въпреки че сме от един град и общо взето стиловете ни се доближават, всеки си върви по своя път и изразява себе си. Но по-важното е, че все повече и повече започнахме да вървим заедно. Всъщност, с Цецо се запознахме в деня на първия ми запис – “Просто чувства”, допаднахме си и от тогава работим заедно.

– Работиш по два видеоклипа. Разкажи ни повече за това?
Кадрите на единия вече са заснети. Става въпрос за парчето “Бягам”, което записах през 2010 г., но все още продуцентите ми работят по него. Сценарият има за цел да представи борбата и вярата в хавата и как се налага да прецакам други неща в името на каузата си. Споменах Жоро Ставрев – именно той се захвана със снимането на клипа към песента “До Теб 2011”. С него се запознахме супер случайно, на премиерата на песента, той я хареса и още от тогава и в двама ни се породи желание за едно избухващо видео. А дали това ще стане, е въпрос на време.

– Коя е Des Ivanova и как я избра за римейка на “До теб”?
Des Ivanova е една много добра джаз и поп певица, с която се запознахме покрай Цецо от група Респект. Всъщност, когато работихме по римейка на песента, тя дойде при нас в студиото и на Цецо веднага му хрумна гениалната идея как точно ще звучи новата песен. Всъщност, идеята Des Ivanova да участва в песента е на Цецо, от което аз останах максимално задоволен. На 22.12.2011 г. в клуб “Baja” ще има много генгста шитове и мощни черни ритми на партито “Plovdiv Madafaka Gangsta Shit”, което ще е в две части – детска дискотека и продължение. Там ще изпея и “До теб”.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.