home Интервюта Криско: Единствената медия за рапа е Интернет

Криско: Единствената медия за рапа е Интернет

– Здрасти, Криско! Едва ли има хора, които не си тананикат твоите песни, но разкажи нещо за теб, което незнаем?
Здрасти, казвам се Кристиан и оттам произлиза и псевдонимът ми. Щеше да е странно, ако се казвам Иван и да се нарека Криско, нали хаха…

– Твоите родители също са музиканти, от тях ли си наследил таланта си?
Преполагам, че да, защото цялото ми семейство се занимаваме с музика. До преди 3 години не се занимавах с този стил, само го слушах, тогава пеех само поп музика, дори учих една година в Националната Музикална Академия “Панчо Владигеров” – ‘Поп и Джаз пеене’ в София, но прецених, че не ми е мястото в това учебно заведение, защото според мен е малко замряла работата там.

– От кога се занимаваш професионално с музика?
От 4-5 годишен, още когато пеех в детските предавания – “Като лъвовете”, “Рожден ден”, “Хит минус едно”…

– Доста популярни станаха песните – “Дай ми джина” , “Млади Булки” със 100 Кила, “Щото е маймуна” и “Дялкам бяло”. Смяташ ли, че новата ти песен със 100 кила – “Минало време”, постига същия успех?
“Минало Време” постигна дори по-голям успех със сигурност от по-горе изброените, особено при женската аудитория. С нея аз и 100 кила искахме да покажем, че не се придържаме само към нашия обичаен стил.

Kriskomalak– Този дует има и видеоклип. Разкажи ни за снимките му?
Да, има. Още след финалния монтаж тръгна по голяма част от музикалните телевизии. По време на снимките атмосферата беше много спокойна и приятна, всичко беше подготвено предварително и ни оставаше само да го заснемем. Беше яко.

– Би ли пял заедно с някоя фолк певица?
Да, бих пял с чалгите, стига аз да напиша цялата песен!

– Смяташ ли, че рапа може отново да задмине най-слушания сега жанр?
Едва ли е възможно това да стане някога. Ние сме балканска държава и ориенталското ни е в кръвта! Единствената медия за рап в момента е Интернет и то защото е безплатна. Там всеки може да качи своите неща. Ако се правят качествени песни и клипове, които да имат някаква ротация по телевизиите, пак няма да задминем поп-фолка, но поне ще е на някакво ниво. В последно време дори няма категория Рап/Хип-Хоп в годишните награди на телевизиите и радията.

– Като стана дума за Интернет, твоята страница в My Space (myspace.com/kriskomusic) е най-посещаваната в България, на какво се дължи това?
Това е мястото, където първо излизат новите песни, там хората могат да разберат какво ново се случва, а и могат да ми пишат. Това, че е най-посещаваният, може само да ме радва! Благодаря на всички!

– На кого се възхищаваш?
На хората, които не мислят само за себе си, а ако имат вазможност помагат на другите. Познавам такива и съм щастлив, че имам такива приятели. Също се възхищавам на човек, който може да изпие 2 литра българска водка и да остане жив хаха…

– Имаш ли предложения да те продуцират?
Да, имам, но нека не вземаме тигана, преди да сме хванали рибата!

– Какво следва от тук нататък?
Следва К&К… Криско & Килата! На есен ще се видим с нов клип и други нови неща.

– Сега си само на 20, бъдещето е пред теб. Пожелавам ти още много успехи за напред, Криско и ще чакаме следващите ти проекти…
И аз ви благодаря за интервюто и вниманието, това е важно за мен, успехи и късмет на вас!

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.