home Интервюта, Музика, Поп-фолк АЛЕСИТА: НЯМА ЗВЕЗДИ, ТЕ САМО ПРИСВЯТКАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, НО ЗАРАДИ ПРОЖЕКТОРИТЕ Е

АЛЕСИТА: НЯМА ЗВЕЗДИ, ТЕ САМО ПРИСВЯТКАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, НО ЗАРАДИ ПРОЖЕКТОРИТЕ Е

– Здравей, Алесита. Представи се на нашите читатели, тъй като все още си ново лице на небосклона?
Много неофициално прозвуча това. Мислех, че ти ще ме представиш предварително и най-тържествено, след което аз важно, важно ще започна да давам интервю. Бъзикам се, естесвено. Аз още в началото те предупредих, че не искам да правим някое сдържано, добре премерено и сухарско интервю. Спокойно, сега се стягам и ще ти отговоря на всичките въпроси или почти на всичките, някои не ги чувам…

– Разкажи ни повече за самата теб?
Окей! Истинското ми име е Цветомила Русимова. Родом съм от Горна Оряховица и там съм израснала. По-късно със семейството ми се преместихме във Велико Търново и от десетина години насам си живея тук, в Търново.

– Значи Алесита ти е псевдоним. Защо си избра това име, свързано ли е с нещо?
Аз много обичам да чатя, преди години влизах в разни чатове и какъвто и ник да си спретнех, до седмица цъфваха още няколко такива. Тогава реших да си измисля някакво име, което не е българска дума и не се използва в България и си измислих Алесита. Харесва ми! По-късно разбрах, че Алесита съществува като дума, но не съм се ровила да разбера какво е. Постепенно много хора започнаха да ме наричат така и в момента, в който започнах да се занимавам с музика, нямах никакво съмнение относно това, какъв ще бъде псевдонимът ми.

– Как реши да се занимаваш с музика?
От както се помня винаги съм искала да се занимавам с музика, даже спокойно мога да кажа и то без да преувелича, че това е единственото нещо, с което изобщо съм искала да се занимавам някога. В същото време винаги съм се срамувала от това, че искам да пея и не го споделях дори с най-близките си приятели. Много от тях останаха изумени, след като записах първите си песни и не можеха да повярват, как така толкова години не съм споделила нищо с тях.

– А защо си се срамувала от факта, че искаш да пееш?
Защото всяка втора вече става или най-малкото иска да става певица, да не говоря за музикалните им качества, моралните няма какво да ги коментирам, те тотално липсват при голяма част от тях. На фона на цялата тази картинка, нали се сещаш каква е първата асоциация… ”Ааа, още една русокоска задрапала да става певица”. Аз все още се срамувам малко и така ще е докато не се докажа, защо точно съм влязла в този бранш. Дълги години се опитвах да стоя настрани от музиката, но не мога, това ми е закодирано, влече ме. Това е моята страст и знаех, че рано или късно ще се занимавам с музика.

– Мисля че вече си се доказала с песните, които направи и можеш спокойно да се гордееш с тях…
Все още много хора знаят само песента, която има клип, останалите не са ги чували и се надявам в най-скоро време да могат да бъдат чути от повече хора.

– А къде могат да бъдат чути в момента?
Тъй като все още нямам други клипове, песните ми могат да се чуят по радиата. Сега ще си позволя да спомена едно от тях – радио “Сигнал +”. Въпреки че не познавам хората там, съм им много признателна и смятам, че са абсолютни професионалисти. Това не са само някакви суперлативи и ще ти кажа защо мисля така… В началото, когато записах първите си 5 песни и никой нямаше и най-малката представа коя е Алесита, не бяха я виждали и на снимка даже, радио “Сигнал +” завъртя всичките ми парчета, без да се интересува коя съм и колко съм известна, тях ги интересуваше само песните, които бях направила. Такива радиа са лидери според мен, те не чакат друг да наложи нещо и да им показва какво да пускат. Видеоклипът към “В ритъм див” пък може да се гледа само по Планета ТВ.

– Кога да очакваме албума “В ритъм див”, за който си споменавала?
Възнамерявам скоро да го завърша, но не мога да те ориентирам с дата. Аз не обичам да си давам зор, така че няма да се препирам и да се опитвам да влизам в някакви срокове. Сега ти казвам какво смятам да направя, което пък съвсем не означава, че ще стане скоро.

– А друг клип от този албум ще има ли и ако да, на коя песен?
Да, ще има, но не съм решила още на коя песен, обмислям и варианта да направя ТВ версии на някои от песните, но засега не мога да ти кажа нищо конкретно. Истината е, че временно не съм се занимавала с музика. Още в началото на август месец имах три готови песни с аранжимент и текст, дори и с платено студио, но така и не влязох да ги запиша. Реших да си дам малко време.

– Време за какво?
Виж, аз не се захванах с музиката, защото искам да съм певица, аз започнах защото носех някакъв зяряд за нея, който ме теглеше напред. Някъде по пътя, който никак не е лесен, особено когато си сам с този заряд, се позамъгли. Не искам да влизам в студиото, защото трябва, а защото искам, защото вярвам в това, което правя и защото ще оставя частичка от душата си в песните. Двете са баладите и не исках, просто да вляза и да ги възпроизведа като папагал. Няма да говоря повече по този въпрос, защото не смятам, че ще бъда разбрана правилно, нека просто приемем, че съм малко своенравна и няма да гоня срокове.

– От кога се занимаваш с музика?
Ами от тази година, февруари месец някъде. Тогава записах наведнъж първите си 5 песни.

– Знам, че сама се продуцираш и си изпълнителка на новата музикална компания “Fashion Records”.
Да, всъщност “Fashion Records” си е моя и я отворихме с един приятел – Нено Йочич. Създадохме я основно заради моята музика, за да може всичко да е законно. Нено ми помага с чисто административните въпроси, контакти и информация, тъй като той е от доста време в музикалните среди и е наясно с тях. Песните аз си ги избирам, аз си пиша текстовете и аз си решавам как ще звучат, чуждо мнение не търпя относно това. Нено не се меси в това отношение, аз пък съответно не му се меся, когато той иска да продуцира някой друг изпълнител. В момента мисля основно за моята музика и не ме вълнуват други изпълнители. Може би по-нататък ще се позанимая и с това и ще се радвам, ако “Fashion Records” се развие с времето, но както казах засега се занимавам единствено и само с моите песни. За сега работя само с Бойко Петков, той се занимава с музиката и аранжиментите и записвам в неговото студио, но може да експериментирам по-натам.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.