home Интервюта Ерик: Определено не съм мечтал за Пайнер

Ерик: Определено не съм мечтал за Пайнер

– Представи се на нашите читатели?
Аз съм Ерик и съм щастлив да дам това първо интервю за вас! Надявам се това, което правя да ви харесва, защото всичко което правя го правя за вас, с много любов!

– От кога се занимаваш с музика?
С музика се занимавам от дете! Винаги сам привличал вниманието на всички около себе си с таланта, който нося и с любовта, с която съм го използвал! Не ми беше трудно да разбера кое е моето призвание, защото аз винаги съм пял и съм се занимавал с музика като цяло! Но професионално с музика се занимавам от 7-ми клас.

– Как реши да работиш с Ара мюзик?
Аз не съм в Ара мюзик, а в Диапазон Рекардс – това са две различни фирми въпреки, че телевизията е една и офиса е един и същи, аз работя с Ненчо Касъмов, а брат му Виктор е собственик на Ара! Избрах Диапазон, защото мисля, че е добър старт за всеки изпълнител. Определено не съм и мечтал за Пайнер! Но в общи линии не ми беше труден изборът! Условията и колектива много ми допаднаха и допълваха моята същност и разбирания! Когато и 2-те страни си допадат, лесно се получават нещата. Интереса беше от двете страни – както от мен, така и от компанията. Трудно се вземат решения, които са взети с копромиси. Моите отношения с компанията ми са страхотни и се надявам да останат такива и мисля че ще се получи точно така! Много се радвам, че работя имемно с тези хора и съм искренно благодарен на съдбата за това което ми се случва!

– Колко песни вече си записал? Разкажи повече за тях?
Вече имам 2 песни, които са автроски. Имам 18 песни с оркестър “Супер експрес”, но това е минало. Самостоятелната ми кариеара като Ерик започна и в най-скоро време ще зарадвам хората, които ме харесват със 2-рото парче – “Един въпрос”.

– С кои автори работиш?
Аранжора ми се казва Даниел Ганев, който работи за най-добрите изпълнители като Азис, Софи Маринова и много други. Текстовете ми ги пише Росен Димитров, понякога и аз пиша – например пилотната ми песен “Без мен оставаш” е по мой текст.

– Разкажи повече за първия си клип “Без мен оставаш”?
Записах песента и я дадох на Ненчо да я чуе. Той я хареса, после снимахме клипа в Слънчев бряг в хотел “Виктория палас” и в хотел “Чайка”. Собственикът на хотелите ми е приятел и ми разреши да снимам каквото пожелая и така се роди първата ми музикална рожба! Аз исках клипът да е сюжетен и стана лесно, защото текстът сам подбужда идеите за скритите копнежи, които чувставаме всички, когато обичаме и когато се страхуваме да не ни отнемат тази любов.

– Смяташ ли скоро да клипираш друга песен?
Да, песента е готова и на 2-ри ще снимаме клипа. Всичко вече е решено и обмислено, но искам да ви изненадам, затова ще запазя в тайна неговия сюжет. Песента е денс и мился че ще е хит.

– Каква музика обичаш да слушаш ти?
Обожавам Софи Маринова, Лили Иванова, Георги Христов, Шаде и Бионсе.

– Имаш ли любими изпълнители сред колегите ти от жанра, а приятели?
Най-добрата ми приятелка е Софи Маринова, тя ми е и любима певица, от нея сам се учил! Бони, Азис, също и Джордан – млад изпълнител със страхотни гласови данни, са хората, които смея да нарека приятели. От БГ поп музиката – Миро от Каризма ми е любимец, но не сме се засичали по участия.

– На много места се изписа, че си бил новото копие на Азис… аз лично не мисля така, ти на какво мнение си?
Вече не ми прави впечетление какво пишат. По този въпрос казал сам 1000 пъти, че това не е търсен ефект, просто прилика. Тъй като аз винаги държа на това да се отличавам и да не съм под сянката на нечие име, сега с новия клип ще се опитаме да избягаме от това да бъда сравняван с Азис на 100%!

– Интересно ми е като изпълнител, какво мислиш за Евровизия досега? И защо не участваш… пееш добре?
Аз мисля че Евровизия се е превърнал в конкурс за откриване на нови таланти и забравени изпълнители, които се опитват от името на великия конкурс да припомнят за себе си, а не в на конкурс за песен, достойна да представи България. Ако нещата се променят бих помислил да работя по тази идея да участвам.

– Пожелай нещо на нашите читатели?
На всички вас пожелавам да слушат хувата музика и да ценят истинските таланти в България. Правете това,което можете и следвайте мечтите си! Целувки на всички!

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.